Dit bedrijf zorgt ervoor dat huizen, kantoren en ziekenhuizen slim en duurzaam worden verwarmd, gekoeld en van stroom voorzien. Ze ontwerpen, bouwen en onderhouden innovatieve energiesystemen en optimaliseren de energiehandel. Zoek jij zelfstandigheid, vrijheid en impact? Wil jij met geavanceerde technologie energie slimmer en efficiënter maken? Dan is dit jouw kans!
Vertel verder…
Er zijn veel slimme en duurzame technologieën waarmee niet alleen het energieverbruik wordt geoptimaliseerd, maar ook onderhoud wordt voorspeld en storingen worden voorkomen. Zonnepanelen, thuisbatterijen en warmtepompen zijn razend populair, en dat begrijpen ze hier maar al te goed.
Met geavanceerde software en slimme applicaties koppelen ze technische installaties aan de energiemarkt. Zo wordt niet alleen energie verbruikt, maar ook strategisch ingekocht en verkocht. Dit zorgt voor een efficiëntere, duurzamere en goedkopere energievoorziening en dat geldt voor iedereen.
Hoe kan ik helpen?
Als Medior Technical System Engineer ben jij verantwoordelijk voor de implementatie, optimalisatie en monitoring van intelligente energiesystemen. Denk aan warmtepompen, laadpalen, zonnepanelen, batterijen en netcapaciteit—jij zorgt ervoor dat deze systemen optimaal samenwerken en continu verbeterd worden. Je speelt een belangrijke rol in projectimplementaties, waarbij je technische installaties configureert, aansturingssoftware ontwikkelt en zorgt dat energiecomponenten efficiënt met elkaar communiceren. Je bent niet alleen uitvoerend bezig, maar denkt ook proactief mee over verbeteringen en optimalisaties. Je analyseert prestaties, lost technische knelpunten op en implementeert updates om de efficiëntie te verhogen.
Na de implementatie blijf je betrokken bij de monitoring en continue verbetering van systemen. Je werkt samen met engineers, data-analisten en energie-experts om te zorgen dat alles slimmer en efficiënter draait. Je begrijpt niet alleen de techniek, maar ook de energiedynamiek en de marktwerking achter de systemen.
Dat wil ik! Even mijn cv checken…
Je hebt een hbo- of wo-opleiding in werktuigbouwkunde, elektrotechniek of een vergelijkbaar vakgebied en een sterke affiniteit met techniek en energie. Je hebt een stevige basis in thermodynamica en natuurkunde, waardoor je begrijpt hoe complexe energiesystemen functioneren. Je bent analytisch, nieuwsgierig en duikt graag in zowel de technische werking van installaties als de dynamiek van energiemarkten.
Je hebt ervaring met programmeren en technische softwareontwikkeling. Python, Git en Bitbucket zijn tools waar je mee kunt werken en je bent in staat om softwareoplossingen te bouwen en verbeteren. Je werkt gestructureerd en zelfstandig, neemt verantwoordelijkheid voor deelprojecten en bent proactief in het bedenken en implementeren van verbeteringen. Je schakelt moeiteloos met collega’s uit verschillende disciplines en zoekt altijd naar manieren om systemen slimmer en efficiënter te maken. Bij onze opdrachtgever ben je echt een belangrijk teamlid. Je belandt in een omgeving zonder bureaucratie, waarin je de ruimte krijgt om je werk zelf in te richten en echt impact te maken op de energietransitie.
Groeit mijn rekening ook mee?
Je kunt rekenen op een salaris tussen de €4.000,- en €5.000,- per maand, gebaseerd op jouw kennis en ervaring. Ook krijg je een stukje van de taart met een aandelenbelang in het bedrijf top arbeidsvoorwaarden. Denk aan pensioen, een vangnet bij ziekte en voldoende vakantiedagen. Oh, vergeet niet de vergoeding voor je laptop en telefoon, dat kan ook maar beter goed geregeld zijn. Je gaat ook zonder zorgen op pad met een volledige reiskostenvergoeding, dat is lekker! En misschien wel het belangrijkste: je maakt echt verschil in een van de grootste uitdagingen van onze tijd! Dus, waar wacht je op? Solliciteer nu en we spreken je snel!